PES5 FAQ1. A játék elindítása után fekete képernyő fogad, nem tudok semmit sem csinálni. Mi az oka ennek?


Az intro lejátszásánál fagy le, mert rossz Codec csomag van fent a gépeden. Megoldás más Codec csomag használata, vagy az enter gomb megnyomásával az intro átugrása.


2. Elindul a játék, de a meccsek előtt mindig kilép. Mitől lehet ez?


Ennek igazából három oka lehet. Ezek:

- Ha már régóta megy a játékkal és eddig nem volt gond, akkor lehetséges, hogy túl sok a mentés a save mappában. Nem tudni miért, de ilyenkor a játék kilép. Megoldás a mentések nagy részét áthelyezni a save mappán kívülre. A játék mentései a Dokumentumok/KONAMI/PES5/Save/folder mappákban vannak. A folder1 mappában található KONAMI-WIN32PES5OPT fájl az opciós fájl, ezt semmi képpen se rakd el a helyéről. A többi fájl a mentések, ligák, kupák, gólok...

- A következő lehetséges probléma az, hogy a videokártyád nem bírja a magas felbontású grafikákat. Ez a probléma patchek illetve nagyobb kiegészítők felrakása után gyakori. Erre megoldás a 3D Analyzer program, melyről részletes leírást találsz a PES Iskolában.

- A harmadik hiba, hogy valamely újonnan berakott kiegészítő hibás. Gondolok itt elsősorban a stadionokra. Hogy ezt kiderítsd, próbálkozz más stadionokban más csapatokkal játszani. Ha fény derül arra, hogy a stadion a hibás, akkor cserélni kell...


3. Hol vannak a játék mentései? Melyik mi?


A mentéseket a Dokumentumok/KONAMI/Pro Evolution Soccer 5/save/ mapában található folder mappákban találod meg. A folder1 mappában található KONAMI-WIN32PES5OPT fájl az opciós fájl, ez tartalmazza az adatbázist, valamint a beállítások nagy részét. Ennek törlése, cserélése hibákat okozhat. A többi fájlt a méretük alapján lehet megkülönböztetni. Vannak a kupák, ligák mentései, ezek rendszerint nagyobb méretűek mint a visszajátszások, melyek mérete rendszerint 290 816 bájt.


4. Van a játékban LAN mód?


Nincs, csak online mód.


5. Csak eredeti játékkal lehet online módban játszani?


Igen, csak eredetivel. Nincs más módja annak, hogy másokkal tudj játszani.


6. Hogyan tudok belépni az online módba?


Meg kell venned eredetiben a játékot. Ahhoz kapsz egy széria számot, ami bent van valahol a játék dobozában. Azzal a kóddal feltelepíted a játékot, majd ezen az oldalon regisztrálod a játékot, megadva a széria számot és egy jelszót. Későbbiekben a széria számmal és az itt megadott jelszóval tudsz belépni a hálózatba.7. Működik az online játék, be tudok lépni, de miután találok társat, a kapcsolat megszakad. Mi a baj?


A játéknak külön adatbázist tart fent az online játék részére. Ez a 0_text.afs fájlban található. Új patchek felrakásakor ez megváltozik. Ezért legegyszerűbb megoldás visszarakni az eredeti 0_text.afs fájlt.


8. Meg van a játék eredetiben, mégsem tudok belépni az online módba. A jelszó beírásáig el sem jutok, hol a hiba?


Valami gond van a kapcsolatoddal.
- Ez lehet tűzfal, ami letiltja a játékot. Ilyenkor ezt állítsuk be helyesen.
- Vagy routered van, ami alapban nem engedi át a játékot. Forwardolni kell az 5739-es portot a routerben. (Port Forwarding)


9. Kihatással van-e az online játékra a felrakott sok-sok kiegészítő, patch?


Mint korábban mondtam, ha az online adatbázis nem eredeti, akkor igen. Más kiegészítők nem zavarnak be, nyugodtan fent lehetnek.
Ha mind a két félnek ugyan az a módosított online adatbázisa van, akkor nem fog kilépni a játék.

  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód,
regisztrálj oldalunkon!